maanantai 23. maaliskuuta 2015

Mid-Term ja Suomen edustusta

Musta ei ole kuulunut mitään pitkään aikaan, joten tässä pikkupäivitys mitä täällä on tapahtunut viime viikkoina.

Mid-term oli ja meni pari viikkoa sitten. Mulla oli kaksi koetta, joten pääsin vihdoin tutustumaan paikallisiin monivalintakokeisiin. Yllättävää kyllä nyt olen oikeasti sitä mieltä, että monivalintakysymykset voi olla hyviä ja oikeasti mitata opittua. Olettaen, että kysymykset on hyvin suunniteltuja eli opettaja on panostanut. Onko mut jo tosissaan onnistuttu aivopesemään tähän amerikkalaiseen systeemiin..?

Photo by Josh Davis
Kokeet tehdään siis yllä olevan näköisille scantroneille, jotka pitää ostaa itse tai vaihtoehtoisesti hakea ilmatteeksi Hartman Hallista (vink, vink!). Kokeen jälkeen opettaja syöttää laput koneeseen, joka tekee viivan jokaisen missatun vastauksen kohdalle ja printtaa tuloksen. Aikamoista salatiedettä oli tulkita ekaa tarkistettua koetta. Aika helppoahan se kokeiden tarkistus näyttää olevan ainakin opettajalle..

Eka koe oli PE:stä, ja aiheena oli liikunnan ja sen opetuksen historia USAssa. Toinen koe mulla oli erityispedagogiikasta ja senkin aihe oli erityispedagogiikan historia, lait ja kaiken maailman akronymit diagnooseista lakipykäliin. Esim. EAHCA = Education for All Handicaped Children Act, joka nykyisin tunnettu nimellä IDEA eli Individuals with Disabilities Education Act. Helppoa kuin heinänteko eikö totta :DD Surullista on se, että olen luokan huippuja täällä (luokan keskiarvo, huonoin ja paras tulos näkyy netissä), vaikka mulla ei ole aiheisiin mitään pohjatietoa, omaa kokemusta enkä voi edes kiittää yleissivistystä.. Kaiken lisäksi sanasto on aika vieras. Yrittääköhän nää täällä ihan tosissaan vai onko ne oikeasti vaan tyhmiä ja patalaiskoja?!

Lisäksi mulla oli jo toisen opetustuokion pito metodikurssilla ja sain ehkä parasta palautetta ikinä. Harvoin tulee mistään niin hyvä mieli kuin siitä, että oma nautinto välittyy vaikka työskentelee vieraalla kielellä eli hyvin kaukana omalta mukavuusalueelta. Kyllähän se lisää luottoa siihen, että on oikeasti oikealla alalla!

Maaliskuun ekana viikonloppuna oli International Food and Culture Fair, jossa PittStaten kansainväliset opiskelijat pääsivät edustamaan kotimaataan. Mulle edustus oli kunnia-asia, koska olin lukenut aikasempien vaihtareiden blogeista, mitä he olivat tehneet, joten kyllähän munkin täytyi osallistua. Muut suomalaiset eivät asiasta samassa määrin innostuneet, joten itsenäisenä suomalaisena naisena menin pyöräyttämään 8 mustikkapiirakkaa sitten yksin. Lopputulos oli kylläkin seitsemän piirakkaa, koska yksi paloi, kun en osannut käyttää uunia..


Suomen lippu pysyi korkealla: monet tulivat jopa toisellekin kierroksella ja kaikki meni! Itse leipuria lopputulos hieman harmitti, kun maku ei ollut kohdallaan. Ei tollaiset valtavat pensasmustikat maistu mustikoilta, joten ei koko piirakka maistunut oikein mustikkapiirakalta. Onneksi amerikkalaisille näytti maistuvan ja päästiin reilusti voitolle, se kai siinä oli pääasia. Oikein mukava tapahtuma kaiken kaikkiaan! Menneiltä vuosilta löytyy Youtubesta video, jossa Suomi on upeasti edustettuna.

Lukukauden puoliväli huipentui perjantaihin, jolloin alakoulun opettaja, jonka luokassa olen käynyt 3 kertaa viikossa pari tuntia nyt jo reilun kuukauden ajan, antoi mun vetää St. Patrick's Day -bingon oppilaille. Oli hienoa huomata, kuinka ne lapset oikeasti ymmärsi mua ja pystyin hallitsemaan luokkaa myös englanniksi! Opettaja ei tainnut arvata millainen merkitys sillä oli mulle, mutta kyllähän se voitti tavallisen kokeiden korjauksen ja monisteiden lajittelun ihan 6-0. Toivottavasti tällaisia mahdollisuuksia olisi luvassa tulevaisuudessa vielä lisää!

Monella varmasti kiinnostaa, miten viime viikkoinen Spring Break meni. Lupaan kirjoittaa siitä oman päivityksen joskus tässä kun on aikaa!

Nyt terkkuja sinne Suomeen: täällä narsissit ja tulppaanit jo kukkii ja ruohokin on alkanut vihdoin vihertään. Toivottavasti kevät ja lämpö saapuu sinnekin. Meillä on ollut 15 astetta ja enemmänkin lämmintä (päivisin siis) jo 1,5 viikon ajan täällä Pittsburgissa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti