lauantai 10. tammikuuta 2015

Koulu, kirkko ja kaverit

Otsikko summaa menneen viikon aika hyvin. Keskiviikko- ja torstaiaamupäivät istuttiin luentosalissa kuuntelemassa toinen toistaan tylsempi infoja erinäisistä käytännönasioista. Illalla mentiin aina kirkkoon ilmaisella illallisella.

Keskiviikkona oltiin syömässä luterilaisessa, torstaina presbyteeri ja perjantaina ja lauantaina en tiedä missä kirkossa :D Kyllä 20 000 asukkaan Pittsburgissa kirkkoja riittää. Kävelin kampuksen lähistöllä ja jo muutaman korttelin alueella oli kymmenkunta kirkkoa tai muuta hengellistä huonetta. Minua suomalaisena ihmetytti kovasti koripallokorit kirkkosalissa, niitähän harvemmin näkee suomalaisessa kirkossa... Mikä tärkeintä ruoka oli hyvää, itse tehtyä kotiruokaa ja sitä oli paljon! Viimeisin aterioista oli paras (kuvassa).

Presbyteerikirkko. Huomatkaa koriskori vasemmalla!

Tää oli todella hyvää, vaikka oli meillä kyllä nälkäkin!
Pittsburg on siis hyvin peini paikka. Itse "cityyn" en olekaan vielä päässyt tutustumaan, koska kampus sijaitsee aika kaukana sieltä. Täällä kiertää pikkubussi nimeltä P.A.C.T. ympäri kaupunkia (tai ainakin osaa siitä). Kiersimme torstaina kolme kierrosta kampuksen ympäri ihan vain tutustuaksemme ympäristöön ja ajan kuluksi :D Perjantaina otettiin samainen bussi Rec Centerille eli yliopiston kuntosalille, joka oli ihan uusi ja valtava. Laitteita oli kahdessa kerroksessa ja pelkästään juoksumattoja oli valehtelematta ainakin 20! Uskonto tai jokin muu konservatiivisuus näkyi myös kuntosalilla. Olin kuullut tästä jotain huhua jo Suomessa, mutta en tiennyt, että asia otetaan näin vakavasti täällä.

Kuntosalilla pitää siis olla hihallinen paita.

Eikä shortsit saa olla liian lyhyet.
Mulla oli perjantai aamuna tapaaminen Advisorini kanssa. Hän oli Dr Sagehorn ja ymmärtääkseni paikallisen OKL:n johtaja. Äärimmäisen mukava nainen, joka antoi mulle jopa kotinumeronsa, jos tulee jotain kysyttävää! Hän oli myös todella kiinnostunut alkamaan tekemään yhteistyötä Jyväskylän  yliopiston OKL:n kanssa. Yhdessä siinä sitten katsottiin mulle sopivia kursseja, johon hän sitten ilmoitti mut. Pääsin melkein kaikille mihin halusinkin. Vielä espanja ja jotkut liikunnan kurssit on auki, mutta eiköhän nekin selviä maanantaiaamuna. Toistaiseksi vaikuttaa hyvältä. Suoritan näillä näkymin aika paljon kursseja, mutta sehän nyt on vaan tyypillistä mulle :D

Olia, Gabriella ja minä.
Meillä on Gabriellan kanssa samishupparit: tietenkin Pittsburg Staten :)
Tänään, lauantaina oli vilkas päivä. No toisaalta mikä päivä tähän mennessä ei ois ollut vilkas?! Aamupäivällä tehtiin lounasta yhdessä tyttöjen kanssa. Lohta mikrossa ja se oli just niin hyvää miltä kuulostaakin. Luulen, että vika oli pakastelohessa ei mikrovalmistuksessa. Muuten ruoka oli maittavaa.

Musta on siis tullut jo tosi hyvät kaverit venäläisen, mutta Suomessa opiskelevan Olian kanssa ja brasialaisen Gabriellan. Ollaan kaikki samanikäisiä ja meillä on muutenkin paljon yhteistä :) Muutenkin on ollut tosi hauskaa eikä tarvi pelätä, että ois yksinäistä. Asutaankin vielä ihan vierekkäin.
Bussiselfie :)


Matkustusta Amerikan malliin.
Puolen päivän jälkeen lähdettiin pappi Donin järjestämälle bus trip:lle. Käytiin Precious Moments Chapel:ssa ja George Washington Carver National Momument:lla, joka oli aika tylsä paikka. Mutta kappeli oli aika mielenkiintoinen -epätavallinen. Kuvat kertovat toivottavasti kaiken. Olen hämmentynyt.


Kyllä, kappeli oli kuvitettu tällaisin "animehahmoin", "prinsessoin" jne.

Tää on kappelin sisältä. Mulle ei selvinnyt, oliko tää suunnattu alun perin lapsille vai...

Will you be ready when Jesus comes?

Ai niin, musta ja Gabriellasta otettiin kuva paikalliseen The Morning Sun -lehteen kappelissa. Sen pitäis olla huomisessa lehdessä. Toinen juttu uutisista: en tiedä, onko tieto jo kantautunut Suomeen asti. Mullekin tuli ihan yllätyksenä aikaisemmin tänään. Eilen läheisessä Shawneen kaupungissa (25 min matkan päässä täältä) oli tapahtunut aseellinen ryöstö, jonka seurauksena yksi kuoli ja useampi loukkaantui (uutinen). Aika pysähdyttävää. 

Mutta sitten iloisempiin tunnelmiin: nyt on Spring Break suunnitelmat varmistuneet. Olen todella innoissani: Miami Beach here I come!

Huomenna tulee kämppikset ja maanantaina alkaa koulu, eli tosi jännät ajat eessä taas! 

Viikko USAssa takana ja aika monta vielä eessä :)

Täällä on niin kauniit auringonlaskut :)

4 kommenttia:

  1. Haha kunnon kirkkokaupunki… Ei sillä, söisin kyllä erittäin mielelläni tuollasta ruokaa :D En vaan ymmärrä noita salin kieltoja, ees vitamin wateria ei saa juoda! Vissiin vähän eri meininki ku pohjoismaissa.

    Hyvin sie näytät viihtyvän siellä ja mikset viihtyis:) Vi hörs och puss och kram haha!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana Anni <3 Täällä on vähän eri meininki kuin muualla :D Ja todellakin let's keep in touch!

      Poista
  2. Toi kuntosali kuulostaa hyvältä ainakin ton koon puolesta! Rajotukset on kyllä aika naurettavia.. :D

    Ja hei ihan huippua, jos lähet sinne Miamiin! Meetkö yksin vai lähteekö joitaki mukaan? Onko suuntana pelkästään Miami vai aiotko käydä muuallakin Floridassa? :-) kerrohan sitten vinkkejä, että mitä siellä kannattaa tehdä ja nähdä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aleksi tulee sinne Miamiin myös :) Ei olla tehty vielä sen suurempia suunnitelmia kuin että ollaan varattu lennot ja asunto (halvalla ja täydelliseltä paikalta ainakin kuvauksen perusteella :D ). Ja varmasti kerron kaikki vinkit!

      Poista