keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Courses vai curses?

Koulu on nyt alkanut! Ja pakko sanoa, ettei se ole ollut ihan helppoa.

Loppujen lopuksi päädyin seuraaville kursseille:

  • Transitions (pakollinen vaihtarikurssi, vaikuttaa aika turhalta)
  • English Composition for International Students (akateeminen kirjoittaminen)
  • Explorations in Education (johdatus kasvatustieteisiin)
  • Overview of Special Education (erityispedagogiikkaa, inkluusiota)
  • Methods and Materials for English Language Learners (vastaa ehkä eniten JULIET -kursseja)
  • Elementary School Physical Education and Health (mun lemppari)
  • Abs, Glutes and Thighs (RVP)
  • Cardio Combat 
Yhteensä siis 19 creditiä, mikä tarkoittaa 38 opintopistettä Suomessa. Mutta niistä on 7h liikuntaa, jee! :) Lisäksi oisin oikeasti halunnut todella kovasti opiskella espanjaa mutta kun selvisi, että kurssikirjat maksavat vaivaiset 385 dollaria, muutin mieleni. Muuten käytin kurssikirjoihin (tarvitsin 2) reilut 30 dollaria, koska ostin ne Amazonista käytettynä. Toivottavasti ne tulee pian!

English Composition -kurssia pitää vanha venäläinen mummeli, jolla on todella vahva aksentti. Hän on muutenkin hyvin persoonallinen tapaus: opettajana tiukka, todella vaativa ja aika jankkaava. Kurssi vaikuttaa työläältä, mutta toisaalta haluan parantaa kirjoitustaitoani ja kirjoittamallahan se paranee. Sisältö muistuttaa viime kevään Niinan kurssia (osa tietää mitä tarkoitan), mutta kertaus on opintojen äiti!

Explorations in Education on ensimmäinen kasvatustieteen kurssi, jonka kaikki opettajaksi haluavat joutuvat suorittamaan. Siellä tutustutaan amerikkalaiseen koulutussysteemiin, kasvatustieteen historiaan jne. Ekalla kerralla oli ihan hauskaa: opettaja oli aivan hulvaton persoona! Kurssiin kuuluu field experience eli me mennään oikeisiin kouluihin käsittääkseni kuitenkin vain observoimaan. Sitä varten pitää hankkia: PittState kauluspaita, nimikyltti, mustat tai khakin väriset suorat housut, käydä tuberkuloositestissä, lääkärin terveystarkastuksessa, hankkia rikosrekisteriote ja mitäköhän vielä.. No kaikki tää lystihän maksaa ja paljon!! Huomenna yritän selvittää, että pitääkö munkin (joka on täällä vaan lukukauden) oikeasti tehdä nuo kaikki. Vaatteet vielä ymmärrän, mutta toi kaikki muu..!

Overview of Special Education -kurssin jälkeen olin ihan itku kurkussa. Kurssin vaatimukset tuntu ihan mahdottomilta mulle. Yks on Diversity Project eli mennään erityisluokkaan opettaan (!!! saanen kysyä millä kielitaidolla), haastatellaan opettajia, kirjoitetaan lukuisia esseitä ja suoritetaan mitä nyt kevyet 5 koetta. Aina kun kurssilla vastaa kysymykseen saa "trophyn" eli paperilappusen, jonka avulla kokeessa ei tarvi vastata kysymykseen ja silti saa pisteet. Arvatkaa vaan tuunko saamaan yhtään, koska kaikki muut viittaa jo, kun mie vasta mietin mitä sanoja käyttäisin!! Kyllä olen hieman stressaantunut.  Kyllä sopeutuminen tällaiseen työmäärään ja vaatimuksiin ottaa aikansa. Opettaja lupasi eriyttää tehtäviä mulle, kun menin huolesta sekaisin puhumaan sille. Ei se kuitenkaan halunnut, et jätän kurssin kesken. Mulle ei suurimmasta osasta tehtäviä ole mitään hyötyä, koska en ole suorittamassa täällä tutkintoa tai haluamassa opetuslisenssiä (pakollinen USAssa, jos haluaa toimia opettajana).

Methods and Materials for ELLs tulee varmaan olemaan hauska kurssi. Opettaja on jälleen venäläinen: nyt nuorempi ja paljon pienemmällä aksentilla varustettu. Kurssi vaikuttaa todella interaktiiviselta ja täälläkin päästään opettamaan.. Opettaja jakaa jokaisesta puheenvuorosta tällä kurssilla tarroja nimikylttiin ja käyttää kelloa (sellaista, jota painetaan päältä; hotelleissa on sellanen monesti) saadakseen huomion. Meidän pitää ostaa myös kellot ja tarroja. Musta tää oli niin naurettavaa: Pittsburgissa ei ees myydä minkäänlaisia kelloja, pitäis lähteä Jopliniin, joten ostin Walmartista kulkusia :D Katsotaan hyväksyykö se opettaja mun kellon... Englanniksihan kello on "bell" ja mie ostin "jingle bells", joten miks ne ei muka kävis? Mutta tähän mennessä harjoitukset on olleet hauskoja ja voin uskoa saavani kurssilta paljon.

Physical Education and Health on mun ehdoton suosikki! Se opettaja on hauska mies, joka alusta asti suhtautu muhun tosi hyvin ja otti mun taustan huomioon, mikä oli tosi mukavaa. Esimerkiksi tänään se kutsui mua Miss Finlandiksi, koska mun nimen lausuminen tuotti sille jostain syystä vaikeutta :D Jo ensimmäisellä tunnilla opin, että Amerikan nopeiten kasvava teollisuudenala on over-sized clothes, eli onko se nyt suomeksi jotain pluskokoiset vaatteet. Toinen pysähdyttävä juttu oli, että jos amerikkalainen nainen synnyttäisi tänään vauvan: lapsen elinajanodote olisi lyhyempi kuin äidin. Usa on ensimmäinen valtio kehittyneistä maista, missä näin on käynyt, että elinajanodote ois kääntynyt laskuun. Musta tälläset jutut on ihan supermielenkiintoisia! Odotan jo seuraavaa tuntia innolla :)
Täällä ei voi tulostaa valmista lukkaria, vain listan kursseista.
Piti siis taiteilla itse!

Tällä hetkellä osa mun kursseista tuntuu ehkä enemmän kirouksilta, mutta ehkä tää tästä vielä helpottaa kun sopeudun systeemiin, tutustun ihmisiin ja kieli alkaa luistamaan. 

Terkkuja :)


2 kommenttia:

  1. Voi Aino, koitahan jaksaa! Tai no sä oot semmonen tehopakkaus, että selviät mistä vaan ;)

    Meillä täällä on brittiläinen opettaja, jonka aksentti on aivan ihana! Se on ainut positiivinen asia tässä keväässä..

    Ja toi physical education kurssi kuulostaa tosi mielenkiintoselta! Just kattelin The biggest loser, jossa on teemana lasten liikalihavuus. Huhhuh, taitaa se vaan olla melkosta touhua siellä päin maailmaa. Älähän sä sitte elä siellä pelkästään roskaruualla ja cociksella ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulin Hennalta, että olitte ihan liekeissä :D Tsemppiä sulle ja kaikille muillekin siellä opintoihin! Mulla on ikävä teitä :) Lupaan postauksen ruuasta ja tulet vielä yllättymään ;D

      Poista