keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Värien juhlaa ja tornadoita

Suomessa on juhlittu pääsiäistä, mutta tänä vuonna pääsiäinen ei näkynyt mun elämässä mitenkään, ainoastaan narsissit kukkivat pihoilla. En ole syönyt yhtään suklaamunaa eikä koulusta ollut lomaa :( Mulla olikin vähän erilainen pääsiäinen..




Lauantaina osalllistuimme intialaiseen kevään juhlaan nimeltä Holi. Tapahtuma oli hauska: jokainen löysi sisäisen lapsensa, ja heitteli innoissaan värijauhetta toisten päälle. Tunnelma oli vähän niin kuin lumisodassa paitsi vielä hauskempaa, koska toiset menivät sotkuun siitä. Eikö toisten sotkeminen ole aina hauskaa? Ainoa ongelma oli, et jauhetta meni joka paikkaan ja sitä oli sitten kiva pestä pois. Juhla muistutti vähän Color Runia, mutta ilman sitä 5km juoksemista :D

Tämä varoitus sähköposti tuli koululta.

Viime torstaina koin elämäni ensimmäisen tornadon; jouduimme menemään suojaan ja kaikkea. Oli hurjaa! Varoituksia säästä tuli joka tuutista, mutta mitä tekivät suomalaiset?! Harmittelivat, että on pimeää eikä pyörremyrskyä nää.. Satuin siis vielä olemaan kylässä ja eihän siinä auttanut muu kuin illansuussa kaatosateessa juuri virallisen "tornadovaaran" mentyä ohi kipaista kotiin. Matkanteko muistutti lähinnä kolmiloikkaa kuin kävelyä..

Keskilänsi on tornadoaluetta, erityisesti keväällä... Vuonna 2011 Joplinissa (lähin kaupunki, jonne esimerkiksi lensimme, 30min ajomatkan päässä Pittsburgista) oli pahin tornado 50 vuoteen USAn historiassa.  158 ihmistä kuoli. Kyse on siis oikeasti vakavasta asiasta tällä seudulla.

Tällä hetkellä tornadovaroitus on jälleen voimassa. Mulla on vielä tunti koulua edessä ja on jännä nähdä, miten vakavasti asia otetaan siellä. Jos sää vain sallii, menen illalla vielä korealaisen kulttuurin juhlaan. Luvassa on esityksiä ja korealaista ruokaa. 

Keväisiä terkkuja kaikille! :)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti