sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Amerikan outoksia osa 2

1) Binder Clips

Nää klipsit oli mulle ihan uusi tuttavuus, mutta vaikuttavat oikein käteviltä. Ne on erityisesti opettajien suosima apuväline: pysyvätpä paperit ja kaiken maailman lappuset ojennuksessa. Käyttö ei ole aivan yksinkertaista ainakaan ekalla kerralla (ainakaan mulle), mutta näppäriä kun avaus- ja sulkemistekniikka on käyttäjällä hallussa. 

2) Tennisballs for Chairs


Hieman hämmennyin, kun ekan kerran näin paikallisella alakoululla vieraillessani tennispallot tuolien jaloissa. Ne on kyllä tosi käteviä laskemassa luokan melutasoa ja säästävät varmasti lattiapintaakin samalla. Tästä vois ottaa suomalaisetkin koulut mallia! Ja se on ehkä ensimmäinen ja viimeinen asia, mitä suomalaisten koulujen kanattaa ottaa mallia tämän mantereen kouluilta..

3) GOOD

Amerikassa vastaus kaikkeen on aina "good". Oli kyse sitten siitä, miten voit; oletko kylläinen; tai jos astut toisen varpaille -vastaus on aina "good". I'm good. You're good. Everything is good. 
Suomen vastine on: "Ei mitään." 

Tässä pieni demonstraatio teille:

Mitä kuuluu?                             Ei mitään.
Anteeksi.                                Ei mitään.

How are you?                 I'm good.
Sorry.                  No, you're good. / It's all good.
Would you like to have some more coffee?                          No, thanks. I'm good.

On se kiva, kun amerikkalaisilla on aina kaikki niin hyvin. Toista se on Suomessa, kun meillä ei ole ikinä mitään.

4) Pajamas in Public

Pahoittelen ensimmäiseksi, 
ettei minulla ole näyttää kuvamateriaalia, 
mutta se voisi järkyttää herkimpiä lukijoita.

Jo ensimmäisellä vierailullani  Amerikkaan järkytyin, kuinka amerikkalaiset voivat mennä kauppaan pyjamat päällä. Kyllä samat vaatteet päällä kuin he nukkuvat. Täällä Pittsburgissa olen huomannut, kuinka pyjamahousut ovat nähtävästi myös sovelias asu kouluun. Mielenkiintoista on, etteivät nämä opiskelijat muuten näytä siltä, että he olisivat juuri heränneet. Tukka on kammattu ja hampaat  ainakin toivottavasti pesty, mutta ilmeisesti aikaa ei ole ollut vaihtaa oikeita housuja jalkaan. Toivon todella, etteivät nämä ihmiset nuku niissä samoissa housuissa, joissa kuluttavat koulunpenkkiä...

5) Their Own Way -The Right Way?
Täältä on pakko tuoda kansiotkin mukana Suomeen,
jos haluaa sisällön mahtuvan jonnekin...
Kaikki tietää, että amerikkalaiset ymmärtävät vain omia mittojaan: maileja, jalkoja, paunoja, tuumia jne. No mitäs sitä turhaan muiden ehdoilla elämään, kun voi elää omillakin. Jopa paperi on erikokoista kuin muualla, mikä sinänsä on ihan ymmärrettävää: eurooppalainen paperin mitat on varmaan senteissä. Amerikkalainen paperi on lyhyempää ja leveämpää vähän niin kuin suuri osa ihmisistäkin täällä :D No totta kai myös kansiot ovat erilaisia kuka olisi muuta olettanutkaan... Aina pitää olla vähän erilainen.


Happy New Year!
Tällä viikolla oli myös kiinalainen uusivuosi: 2015 on vuohen vuosi. Perjantaina suuntasimme uudenvuoden juhlaan ilmaisen kiinalaisen ruuan perässä luonnollisesti. Kahden tunnin jälkeen selvisi, että juhla oli pelkkä gaala -ei ruokaa siis. Kaikesta huolimatta ehkä pikkuinen matkakuume nousi: Kiina voisi olla mielenkiintoinen matkakohde. Vaikka gaalasta opin kyllä sen, etteivät kiinalaiset  todellakaan ajattele, että vähempi parempi. Kyllähän sen maan väkiluvustakin huomaa :D


2 kommenttia:

  1. Et tiiä kuinka paljon nauroin tälle kirjotukselle, kaikki oli niin kipeän totta jota oon itekki niin kovasti ihmetelly!! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :D Valitettavasti totta joka sana.. Keksin näitä vielä koko ajan vaan lisää, ootapa vaan seuraavaa postausta!

      Poista