torstai 5. helmikuuta 2015

Amerikan outouksia osa 1

1) Hand-sanitizers


Joka luokassa on ainakin yksi käsidesi ja nenäliinapaketti. Kaikista hysteerisimmalla opella on neljä pulloa vierekkäin työpöytänsä laidalla. Ehkä hieman liioiteltua?

2) Weather
Torstai 5.2.2015
Kuva kertoo kaiken tarpeellisen; tänään on lähes kymmenen astetta pakkasta ja ylihuomenna kahdenkymmen asteen helteet. Sairasta sanalla sanoen. 

3) Crazy People 


Kaikkialla maailmassa on hulluja ihmisiä: mutta viime viikolla PSUn kampuksen keskellä oli mies huutamassa solvauksia ohikulkeville ihmisille Raamatun nimeen totta kai kun Amerikassa ollaan. Opiskelijat muodostivat ihmismuurin miehen ympärille, jotta videossakin nähtävät provosoitumiset estettäisiin (lue Collegion artikkeli).

4) Excuses

Olisi kiva todeta tähän, että nää on poikkeusyksilöitä, mutta...

Viimeisen kuukauden aikana opiskellessani täällä Amerikan sydämessä Kansasissa ja vielä koko osavaltion köyhimmässä kunnassa, olen oppinut mielenkiintoisia asioita. Erityisesti PE classes eli alakoulun liikunnan ja terveystiedon opettamisen -tunnit ovat osoittautuneet mielenkiitoisiksi. Olitteko tieneet, että merkittävä syy amerikkalaisten ylipainoon on se, että naiset käyvät töissä? Tästä syystä heillä ei ole aikaa laittaa kotiruokaa, josta luonnollisesti seuraa pika- ja valmisruuan kasvava kulutus ja siitä taas lihoaminen. Erityisen mielenkiintoista oli se, ettei luokassa kukaan väittänyt ollenkaan tätä "ilmeistä faktaa" vastaan. En saanut järkytykseltäni sanaa suustani. Minun tietääkseni Suomessa naiset työskentelevät suuremmalla prosentilla kuin amerikkalaiset äidit eikä kansakuntamme painoindeksi ole läheskään samaa luokkaa. Luojan kiitos.

5) Inappropriate Behavior:

Saimme tänään field placementimme, eli sain kuulla, mihin kouluun menen seuraamaan opetusta. Tätä ennen oli kuitenkin 1h esitys opettajan ammattimaisesta käytöksestä. Erityisen mielenkiintoinen oli kohta: "Social media", joka sisälsi siis kuvaesityksen opettajaopiskelijalle sopimattomista kuvista sosiaalisessa mediassa. Lista oli täysin naurettava. Muutamia suosikkejani mainitakseni: rantakuvat (kyllä tuleva opettaja ei saa esiintyä rannalla bikineissä); kuvat, joissa on red cup (koska punaisessa mukissahan ei voi olla muuta kuin alkoholia); sekä kuvat pojasta tyttölaumassa (jos joku ei heti tajunnut, niin tämä viittaa luonnollisesti siihen, että poika on player ja hirveä naistenmies =hyvin sopimatonta tulevalle opettajalle). Lista jatkui ja jatkui... Myönnän totta kai sen sisältäneen myös ne minusta opettajalle sopimattomat kuvat, kuten kännikuvat tai kuvat, jotka ovat huorahtavia. Nämä ymmärrän mutta edelliset ovat ehkä hieman liioitteltuja. Anyway, kaikki tällainen tulee poistaa välittömästi.
Nyt se on virallista.



















Olen aika varma, että lista tulee vielä jatkumaan.


Lisäksi:

Vietiin tänään Suomea vähän kartalle PSUn Study Abroad Fair:ssa. Sain suurella ylpeydellä edustaa Jyväskylää ja koko Pohjois-Suomea! Voin myös todeta JYUn panostaneen mainostukseen ainoana suomalaisena yliopistona: saatavilla oli Powerpoint ja vaikka millaisia esitteitä. Ne meni kyllä lähes kaikki, hups! :D



Terkkuja sinne lumen keskelle: olen kateellinen teille! En kyllä ehkä enää sitten kun täällä on 20 astetta lämmintä :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti